Καλησπέρα σας!
Μιας και μπήκε επίσημα ο Νοέμβριος στη ζωή μας και πλέον μετράμε αντίστροφα τις μέρες μας μέχρι τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ζυμάρι...Ναι, ναι, ζυμάρι σαν αυτό που παίζαμε παιδιά και δημιουργούσαμε σε επίπεδο νηπίου!!!! Την συνάντησα τυχαία στο διαδίκτυο και μιας και μου την έφερε η φίλη μου Κ. στο σπίτι, είπα να δοκιμάσω...
Μιας και μπήκε επίσημα ο Νοέμβριος στη ζωή μας και πλέον μετράμε αντίστροφα τις μέρες μας μέχρι τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ζυμάρι...Ναι, ναι, ζυμάρι σαν αυτό που παίζαμε παιδιά και δημιουργούσαμε σε επίπεδο νηπίου!!!! Την συνάντησα τυχαία στο διαδίκτυο και μιας και μου την έφερε η φίλη μου Κ. στο σπίτι, είπα να δοκιμάσω...
Οι πιθανότητες χρήσης της ζύμης ΑΠΕΙΡΕΣ. Στα Αγγλικά λέγεται salt dough και είναι η οικονομική λύση έναντι του πηλού. Με μόνο 2 κούπες αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι και 3/4 κούπας νερό, έφτιαξα αρκετό ζυμάρι για να ετοιμάσω ΠΟΛΛΑ διακοσμητικά. Θα τα χρησιμοποιήσουμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, εύχομαι για στολισμό όλων των αντικειμένων προς έκθεση. Αφού πλάσουμε την ζύμη μας και την αφήσουμε να "σταθεί" για λίγο, την ανοιγουμε και την κόβουμε με τα κουπάτ. Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε μια τρύπα μετά το κόψιμο του σχεδίου, για να περαστεί η κορδέλα! Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Βέβαια επειδή ο καθε φούρνος διαφέρει πολύ, να έχετε το νου σας να μην καούν! Είναι ιδανική απασχόληση για μαμάδες με μικρά παιδιά και ιδιαίτερα οικονομικό για την κατασκευή υπέροχων στολιδιών!!!
Καλή Επιτυχία!
Ειρήνη