Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μια γλυκιά καλημέρα... Just a sweet goodmorning!

Καλημέρα... Σημερα μου συνέβησε κάτι... σαν μαγικό.... σαν δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Είχα την πιο δύσκολη νύχτα, σαν όλα να πηγαίναν στραβά. Η γειτόνισσα είχε μέχρι τα ξημερώματα την μουσική τέρμα (ελαφρολαϊκά για να βγάλω σπυριά), ο σκύλος της ούρλιαζε (και όχι αδίκως το ζωντανό) και ο μικρός μου είδε έναν εφιάλτη. Αφού πλέον κοιμήθηκα με τα νεύρα μου σε φάση "κορδόνι-τεντώνει" - σημειώστε δε οτι ο σύζηγος ροχάλιζε από την κούραση, πράγμα σπάνιο, αλλά έπρεπε απόψε - το πρωϊ σηκώθηκα και σερνόμουν. Ούτε όρεξη για να μιλήσω....μέχρι που ήπια το ...γαλατάκι μου!!!!!!!!!!
Ναι, ναι!!!!!!!! Το γαλατάκι μου! Βλέπετε εχτές αγορασα γάλα πρωτοεμφανιζόμενο στην ελληνική αγορά (φρέσκο ΠΑΝΤΑ) και ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. Μου έφερε στο μυαλό τις πιο γλυκές μου αναμνήσεις απο τότε που ζούσα μικρούλα στο Λονδίνο και όταν ταξίδευα με τους γονείς μου Ελλάδα - Αγγλία συνέχεια κάθε χρόνο. Ομολογώ πως είχα αυτή την τύχη και μέσα μου ξυπνήσαν όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Ο γαλατάς κάθε πρωί άφηνε στην πόρτα το συρμάτινο καλαθάκι με το φρέσκο γάλα σε αυτά τα απλά και άψογα γυάλινα μπουκάλια. Ολα τότε ήταν τόσο απλά και φαντάζανε τόσο αληθινά στα παιδικά μου μάτια. Υποχρέωση δική μου και του μικρού μου αδερφού ήταν το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, να τσεκάρουμε οτι η γιαγιά δεν είχε ξεχάσει να βγάλει στο πλατύσκαλο της εξώπορτασ το καλαθάκι.

Και σήμερα το πρωί όλα τα άσχημα που μου συνέβησαν το βράδυ... απλά εξαφανίστηκαν. Ως δια μαγείας, με ένα ποτήρι γάλα. Η καρδιά μου γέμισε με όμορφες παιδικές αναμνήσεις και με έκανε να πεισμώσω πως και στα παιδιά μου θα προσπαθήσω να έχουν και αυτά μόνο όμορφες αναμνήσεις.

Συγνώμη αν φλυαρώ, ένιωθα την ανάγκη να το μοιραστω μαζί σας. Στην υγειά μας λοιπόν και τσουγκρίστε μαζί μου ένα ποτήρι γάλα, κάνει καλό και στην ψυχή και στο σώμα!!!!!!