Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Διακοσμητικά από Ζυμάρι!

Καλησπέρα σας!

Μιας και μπήκε επίσημα ο Νοέμβριος στη ζωή μας και πλέον μετράμε αντίστροφα τις μέρες μας μέχρι τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ζυμάρι...Ναι, ναι, ζυμάρι σαν αυτό που παίζαμε παιδιά και δημιουργούσαμε σε επίπεδο νηπίου!!!!  Την συνάντησα τυχαία στο διαδίκτυο και μιας και μου την έφερε η φίλη μου Κ. στο σπίτι, είπα να δοκιμάσω...
Οι πιθανότητες χρήσης της ζύμης ΑΠΕΙΡΕΣ. Στα Αγγλικά λέγεται salt dough και είναι η οικονομική λύση έναντι του πηλού. Με μόνο 2 κούπες αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι και 3/4 κούπας νερό, έφτιαξα αρκετό ζυμάρι για να ετοιμάσω ΠΟΛΛΑ διακοσμητικά. Θα τα χρησιμοποιήσουμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, εύχομαι για στολισμό όλων των αντικειμένων προς έκθεση. Αφού πλάσουμε την ζύμη μας και την αφήσουμε να "σταθεί" για λίγο, την ανοιγουμε και την κόβουμε με τα κουπάτ. Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε μια τρύπα μετά το κόψιμο του σχεδίου, για να περαστεί η κορδέλα! Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Βέβαια επειδή ο καθε φούρνος διαφέρει πολύ, να έχετε το νου σας να μην καούν! Είναι ιδανική απασχόληση για μαμάδες με μικρά παιδιά και ιδιαίτερα οικονομικό για την κατασκευή υπέροχων στολιδιών!!!

Καλή Επιτυχία!

Ειρήνη

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Νόστιμα Cupcake Πορτοκαλιού με Σοκαλάτα

Καλησπέρα σας!

Παρόλο που η ζέστη καλά κρατεί, εμείς στον ευλογημένο Αργολικό Κάμπο έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις αλλαγές στα δέντρα των εσπεριδοειδών και ιδιαίτερος αναβρασμός επικρατεί στον Αγροτικό Κόσμο. 'Ερχεται το πλήρωμα του χρόνου πια να πουληθούν οι υπέροχοι πορτοκαλί καρποί των μανταρινιών και των πορτοκαλιών μας μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αναμονής....
Έτσι σήμερα βρήκα ευκαιρία να φτιάξω μια αγαπημένη συνταγή, ειδικά αν είστε λάτρης του συνδυασμού πορτοκάλι-σοκολάτα. Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε από την ευκολία και την νοστιμιά τους....

Υλικά
Μισό πορτοκάλι (μαζί με τις φλούδες) χωρίς τις λευκές ίνες (ακέρωτο και βιολογικό) .
3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 αυγό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1/4 φλ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ. αλεύρι κόκκινο (φαρινάπ)
3/4 φλ. ζάχαρη
100γρ σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη αν προτιμάτε.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και χρησιμοποιούμε ένα ταψί για κάπκεϊκ των 12 θέσεων. Για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες ή αν θέλετε να το βουτυρώσετε καλά.

Αφού πλύνουμε το πορτοκάλι καλά κ αφαιρούμε τις ίνες του και τις άκρες, ρίχνουμε την απαιτούμενη ποσότητα σε ένα μπλέντερ (ή μούλτι) μαζί με το λάδι, το αυγό, τον χυμό και το αλάτι. Τα χτυπάμε να γίνουν όλα σαν κρέμα.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι. τη ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ, και την σοκολάτα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τις θηκούλες κατά τα 3/4 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 20-25 λεπτά. Θεωρείται ψημένο όταν στο άγγιγμα στην κορρφή του επαναφέρεται.

Tips:
Δοκιμάστε να φτιάξετε απλό γλάσσο ζάχαρης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής  για λίγη έξτρα διακόσμηση, αν και ταπεινή μου γνώμη είναι υπέροχο ως έχει!!!!

Καλή Επιτυχία





Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μίνι Αλμπουμάκι για Αγοράκι - Baby Boy Mini Album

Καλησπέρα και πάλι μετά από μέρες απουσίας! Επιτέλους κατάφερα να βρω χρόνο να "ανεβάσω"ένα βιντεάκι της τελευταίας μου "δουλειάς", ένα μίνι αλμπουμ για ένα υπέροχο αγοράκι που ήδη ταξίδεψε από την προηγούμενη Τετάρτη στην Αγγλία. Το χαρτί που χρησιμοποίησα ήταν της συλλογής Bundle of Joy by Echo Park και παρόλο που τα χρώματα ήταν λίγο πιο έντονα από όσο θα ήθελα, το αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Οι εσωτερικές σελίδες όλες φτιαγμένες με τσεπούλα, φιλοξενούν tags μεγάλα για περισσότερες φωτογραφίες.  Το δέσιμο του άλμπουμ ήταν εμπνευσμένο από την Kathy Orta και το εξώφυλλο ήταν φτιαγμένο με χαρτόνι σκληρό βιβλιοδεσίας.

Σας εύχομαι καλό βράδυ,

Ειρήνη





Με εσωτερικό βιβλιαράκι






Μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε το βιντεάκι του άλμπουμ εδώ