Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

DIY Texture Paste - Πάστα για Ανάγλυφα


Γεια σας και πάλι!!!! Εχω πλάκα τελικά ή που θα χάνομαι για μήνες ή που δεν θα ξεκολλάω από το σκραποδωμάτιο!

Αφού έφτιαξα το στένσιλ και το γκέσσο, είπα να φτιάξω και την περιβόητη πάστα, texture paste. Πήρα λοιπόν το άσπρο μου ακρυλικό χρώμα από το χρωματοπωλείο, είχα την κόλλα και το baby powder (talk) και ανακάτεψα 1/4 κουπας σκόνη ταλκ (talcum baby powder) με 1 κουταλιά σούπας κόλλα και 1 κουταλιά σούπας άσπρο ακρυλικό χρώμα, πρόσθεσα νεράκι με το κουταλάκι του γλυκού και ανακατεύοντας συνέχεια και.............έγινε ΥΠΕΡΟΧΟ! Η υφή του είναι καταπληκτική και ειδικά όταν στεγνώνει είναι καλύτερη από το γκέσσο που έφτιαξα με τη σκόνη καλλιτεχνικού γύψου. Εχει ομαλή και απαλή υφή....(το γκέσσο θα το ξαναφτιάξω μόλις τελειώσει με baby powder).

Συγκεντρώνω τα υλικά μου..πάμε...




Διαλέγουμε ένα αεροστεγές δοχείο-ταπεράκι.

Ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι,


μέχρι η πάστα μας να έχει την μορφή κουρκουτιού!!
Είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και την ομαλή υφή της όταν στεγνώνει. Στέγνωσε χωρίς βοήθεια σε λίγα σχετικά λεπτά και ανυπομονώ να φτιάξω και άλλα στένσιλ για να την χρησιμοποιήσω σύντομα!!!

Εύχομαι να σας παρακίνησα να φτιάξεται και την δική σας! Πολλές ευχές για μια όμορφη Πρωτομαγιά αύριο με το καλό!


xxxx

Ειρήνη

Art Journaling και Στενσιλ

Καλημέρα!!!

Τι όμορφη μέρα σήμερα, η Ανοιξη με μαγεύει κάθε φορά! Παρόλο που η μέρα είναι υπέροχη, κρύφτηκα στο σοφιτάκι μου και "'έπαιξα" λίγο με τα "παιχνίδια" μου, έβαλα πάλι το cricut να δουλέψει και έφτιαξα την ΠΡΩΤΗ μου σελιδούλα στο χειροποίητο μου art journal!!! Οφείλω να πω πως δεν το περίμενα τόσο εύκολο, το έβλεπα στο youtube κάθε φορά και σκεφτόμουνα "ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!, τι πράγματα είναι ΑΥΤΑ;;;;"!!!!

Χρησιμοποίησα το δικό μου gesso για να πασαλείψω τον τόπο -χιχιχι-, έκοψα και στένσιλ χρησιμοποιώντας ένα εξώφυλλο από αυτά τα οικονομικά διάφανα ντοσιέ με το ελασματάκι στη μέση, έβαλα στην μπρίζα και τον πυρογράφο που πήρα πριν λίγες μέρες από το LIDL και φόρτσα τα πανιά. Εχω σίγουρα ακόμα πολλά να μάθω, αλλά αυτό το art journaling είναι φοβερό πράγμα!!!! Χωρίς έννοιες και τύψεις λερώνεις και δημιουργείς, ότι να'ναι και όποτε να'ναι!!!! FREEDOM!!!

Να και μερικές φωτο με τα "πειράματα"!!!!
Γυαλίζει υπερβολικά γιατί έβαλα βερνίκι σε σπρέι.. δεν νομίζω οτι θα το κάνω πάλι εδώ!!!

Μμμμ...στις 1:00 το πρωί!!!!! Οι γραμμούλες έγιναν με ξυλομπογιά υδατοδιαλυτή της Faber Castell.

Η πρώτη απόπειρα να δημιουργήσω στένσιλ..με το εξώφυλλο του ντοσιέ!!!!

Εκτύπωσα και το σχεδιάκι μου (πιο δύσκολο δεν γινότανε!!!), έβαλα και ένα τσαμάκι απο κάτω από το εξώφυλλο,

ξεκίνησα με τον πυρογράφο και αφού είδα και έπαθα με το σχέδιο αυτό (είμαι και large τρομάρα μου)

έβγαλα τον "μπέμπη" cricut, άλλαξα γνώμη για το σχέδιο

και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έκοψα το πρώτο μου στένσιλ!!!!

Spring colours......

Λίγο η κούραση που με έκανε να εγκαταλείψω την χρήση του πυρογράφου στο πλαστικό εξώφυλο, λίγο το γεγονός οτι το μηχάνημα κάνει φασαρία και τα μικρά κοιμόντουσαν (ενώ η μαμά ξεσάλωνε με τα στένσιλ στη σοφίτα), για λίγες μέρες θα δουλέψω τις δυνατότητες αυτού της φωτογραφίας. Το άλλο με τα σπιτάκια ήταν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ χρονοβόρο και οι λεπτομέρειες μικρές με αποτέλεσμα ο πυρογραφος να λιώνει μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού από αυτό που ήθελα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω ένα μεγαλύτερο και ευκρινέστερο σχέδιο με μικρότερη μύτη στον πυρογράφο και αυτό επειδή έχω το μικρό cricut... 


Αυτά για σήμερα!!!!!!!!!!! Σας φιλώ!


Καλές Δημιουργίες

Ειρήνη