Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ωρα να "Ξεκολλήσουμε" - Time get "unstuck"

Καλημέρα, καλημέρα, τι κάνετε? Εξω βρέχει, κάνει κρύο και κάθομαι δίπλα στο τζάκι σκεπτόμενη πως είμαι μάλλον απο τους πλέον τυχερούς που αισθάνομαι έτσι την σήμερον ημέρα, τη στιγμή που αν ανοίξεις τηλεόραση μετά από λίγο μάλλον χρειάζεσαι ψυχίατρο. Και λέω μέσα μου..."Ειρήνη ξεκόλλα" και τότε ΜΠΑΜ μου 'ηρθε η ιδέα να κάνω ανάρτηση για Κόλλα!!!!!!!!!! Μιας και με ρωτήσανε οι συναδέλφισσες Μπλογκοφιλενάδες για τις κόλλες που χρησιμοποιώ θα τα πάρω ένα ένα και ότι βγει. Δεν έχω πείρα ετών, αλλά επειδή έχω κάνει αρκετά μπαχαλάκια πλέον κάτι κατέχω...!!!!



Θα ξεκινήσω από τα αριστερά προς τα δεξιά:
α) Πιστόλι σιλικόνης-θερμοκόλλας.  Το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα συχνά γιατί κολλάει λιώνοντας την σιλικόνη και καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια που χρειάζομαι. Ιδιαίτερα δε σε πιο δύσκολα-βαριά υλικά όπως κεραμικό, μεταλλικά διακοσμητικά κ υφάσματα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι λεπτομερής, όμως είναι γρήγορη, οικονομική και γερή. Ομως...προσοχή μη καείτε και προς Θεού μην ακουμπήσετε την μύτη... επίσης αν έχετε παιδάκια καλό είναι να μην βρίσκονται κοντά, η περιέργια καίει..

β) Aleene's Tacky Glue Over and Over. Την παρήγγειλα από το ebay και είναι κόλλα επανακόλλησης σε υγρή μορφή. Εχει χρώμα λευκό και στεγνώνει διαφανής. Την χρησιμοποιώ για επιφάνεια στην οποια θέλω να κολλάω χαρτί ξανα και ξανά, συγκεκριμένα για το Cricut  mat, το οποίο μετά από τα πολλά κοψίματα πλέον ήταν εντελώς άχρηστη επιφάνεια. Το ανακάλυψα στο Youtube και το βρίσκω καλύτερο από την UHU spray για αυτή την συγκεκριμένη εργασία. Την απλώνω με πινελάκι φαρδύ το οποίο ξεπλένω με νερό χλιαρό αμέσως μετα την χρήση. Την αφήνω να "στεγνώσει" τουλάχιστον ένα βραδάκι πριν καλύψω το cricut mat μου σε μέρος καθαρό.

γ) Glossy Accents. Εδώ τι να πει κανείς? Η βασίλισσα της Κόλλας. Συνήθως με αυτή καλύπτω γράμματα για τα μίνι μου γιατί δίνει ωραίο τελείωμα σαν γυαλί και όσο περισσότερο βάλεις τόσο πιο τρισδιάστατο τελείωμα δίνει. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβή εχω περιορίσει την χρήση της στα εντελώς απαραίτητα μέρη.

δ) DEKA. Την βρήκα σε τοπικό βιβλιοπωλείο, στεγνώνει διαφανής και ειναι πρακτική για λεπτό χαρτί και αν θέλει κανείς να κάνει την τεχνική Decoupage. Παντα πλένουμε καλά το πινέλο μας μετά την χρήση με χλιαρό νερό.

ε) Vinyl glue, απλή κόλλα για όλες τις χρήσεις. Την χρησιμοποιώ για να κολλάω χαρτί σε μεγαλύτερες επιφανειες. Ειναι της υπομονής και αργεί λίγο να στεγνώσει.  Αν βιάζεστε μάλλον δεν είναι για σας! Δεν γνωρίζω αν στεγνώνει διαφανής...μη πω ψέματα...

στ) Stamp n' bond powder. Κόλλα σε μορφή σκόνης. Για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται Versamark ink ή ανάλογο υλικό και πιστόλι θερμού αέρα heat gun. Θυμίζει στη χρήση embossing powder, ειναι πολύ χρήσιμη για κατασκευές με γκλίττερ και αν δείτε στο wedding mini μου, τα γρ'αμματα στο εξώφυλλο είχαν γκλίττερ πάνω από το λιωμένο stamp n bond που έβαλα με versamark ink παντού. Ελιωσα την κόλλα-σκόνη με το heat gun και μετά έβαλα glitter.


Εκτός φωτογραφίας χρησιμοποιώ και το ATG Gun 700 με ταινίες που βρήκα και στο ebay.co.uk αλλά και στην Ελλάδα,
την UHU
όπως και έκανα στο τελευταίο κουτάκι μου (εδώ πάλι ισχύει το καλό πλύσιμο των πινέλων και το διαφανές στέγνωμα σε μάλλον ψιλο-glossy τελείωμα) και τα τρισδιάστατα foam pads που επίσης βρήκα σε βιβλιοπωλείο με γερμανική ονομασία....δεν έχω το πακέτο συγνώμη...
Βέβαια υπάρχουν και άλλες δεκάδες κόλλες που δεν γνωρίζω αλλά η ταπεινή μου γνώση είναι τα άνωθεν...Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι....feel free...
Πριν λίγες μέρες έλαβα και το 

το οποίο αφαιρεί κόλλα από σημεία στα οποία δεν πρέπει να βρίσκεται. Το ανακάλυψα τυχαια σε κάποιο μπλογκ (το οποιο δεν συγκράτησα) και θέλω να το χρησιμοποιώ για την κόλλα του ATG 700 την οποία αν ξακρίσω πολύ στο χαρτί καμμια φορά φαίνεται...

Αν θέλετε να με ρωτήσετε το οτιδήποτε... αν μπορώ θα σας πω ότι γνωρίζω.. Φιλιά και καλά να περνάτε...