Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Πασαλείματα, Ντεκουπάζ και Ανακύκλωση - Getting Dirty and DIY Recycling Decoupage

Καλημέρα από μία μάλλον περίεργη μέρα με αέρα, λίγο ήλιο, λίγο συννεφιά και πολύ κατσούφικη διάθεση. Και επειδή αυτό είναι διάχυτο στις μέρες μας παντού και σε όλα τα επίπεδα σε αυτόν τον καταταλαιπωρημένο τόπο, αποφάσισα ότι αρκετά και ότι ΘΕΛΩ ΧΡΩΜΑ. Θέλω να φτιάξω το κέφι μου και μπορώ...Αξιοποίησα λοιπόν κάτι καταφρονημένα κουτιά από κλασσικό καφέ στιγμής και ένα τσίγκινο δοχείο που είχα από την βάπτιση του μικρού μου και το έκανα φρουτιέρα. Βέβαια επειδή είμαι ειδική στο πασάλειμμα και καθόλου ειδική στη λεπτομέρεια, τεχνικά λάθη θα δείτε ΠΟΛΛΑ! Αλλά πιστεύω πως με λίγη υπομονή μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να τα ομορφύνουμε, κάνοντάς τα πολύ χρήσιμα και πολύ χαριτωμένα...

Ετοιμασία επιφάνιας με γκέσσο.

 Απλωμα γκεσσο και στο τσίγκινο κασπώ..
Βάφωντας με ακρυλικό τις επιφάνειες μετά το στέγνωμα του γκέσσο..

Ανακάλυψα και ακόμα ένα κουτί!!!

Εδώ με πράσινο ακρυλικό χρώμα...

Εδώ με λουλούδια και λεπτομέρειες απλές...

     

    Στην τελευταία φωτογραφία (επειδή ξέχασα να βγάλω τα ενδιάμεσα στάδια) έχω ήδη βάψει με κίτρινο χρώμα τις άκρες και έχω κολλήσει με gel medium χαρτί από ημερολόγιο με λουλουδάτο μοτίβο ( το οποίο έχω προηγουμένως βουτήξει σε νερό και στεγνώσει με χαρτί κουζίνας). Μετά με σφουγγαράκι έχω βάψει κατα τόπους με πράσινο χρώμα και "σπάω" την κιτρινίλα, για να ενσωματώσω τα χρώματα του χαρτιού.

Για τα αγόρια μου, που μόνιμα χάνουν τα μαρκαδοράκια τους όταν μου κάνουν παρέα...
Περνάω άλλη μια στρώση με mat medium (μπορείτε και mod podge ή και UHU για ντεκουπαζ/κολλαζ) και αφήνω όλη νύχτα να στεγνώσει καλά.

Αφού τα πέρασα εκ νέου με βερνίκι διάφανο γενικής χρήσης (αυτό που είναι για προστατευτικό και για ξύλινες επιφάνειες) τώρα τα "κουβαδάκια" μου κοσμούν το γραφείο μου και αγκαλιάσανε την πληθώρα των πινέλων μου που πλέον πληθύνονται επικίνδυνα ...
Η νέα μου φρουτιέρα!

Να πω επίσης οτι την έμπνευση μου την έδωσε η πολυ γλυκιά Ανεράϊδα και οτι μερικά από τα υλικά έμαθα να τα χρησιμοποιώ παρακολουθώντας την Μυρτώ.

Να έχετε ένα υπέροχο και δημιουργικό απόγευμα...

Φιλιά

Ειρήνη

2 σχόλια:

  1. καταπληκτικά και με πολύ έμπνευση!!! Ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανα είναι! Μπράβο σου Ειρήνη! Δεν πετάμε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ θερμά, warm comments warm the heart xxx!