Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Νόστιμα Cupcake Πορτοκαλιού με Σοκαλάτα

Καλησπέρα σας!

Παρόλο που η ζέστη καλά κρατεί, εμείς στον ευλογημένο Αργολικό Κάμπο έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις αλλαγές στα δέντρα των εσπεριδοειδών και ιδιαίτερος αναβρασμός επικρατεί στον Αγροτικό Κόσμο. 'Ερχεται το πλήρωμα του χρόνου πια να πουληθούν οι υπέροχοι πορτοκαλί καρποί των μανταρινιών και των πορτοκαλιών μας μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αναμονής....
Έτσι σήμερα βρήκα ευκαιρία να φτιάξω μια αγαπημένη συνταγή, ειδικά αν είστε λάτρης του συνδυασμού πορτοκάλι-σοκολάτα. Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε από την ευκολία και την νοστιμιά τους....

Υλικά
Μισό πορτοκάλι (μαζί με τις φλούδες) χωρίς τις λευκές ίνες (ακέρωτο και βιολογικό) .
3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 αυγό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1/4 φλ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ. αλεύρι κόκκινο (φαρινάπ)
3/4 φλ. ζάχαρη
100γρ σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη αν προτιμάτε.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και χρησιμοποιούμε ένα ταψί για κάπκεϊκ των 12 θέσεων. Για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες ή αν θέλετε να το βουτυρώσετε καλά.

Αφού πλύνουμε το πορτοκάλι καλά κ αφαιρούμε τις ίνες του και τις άκρες, ρίχνουμε την απαιτούμενη ποσότητα σε ένα μπλέντερ (ή μούλτι) μαζί με το λάδι, το αυγό, τον χυμό και το αλάτι. Τα χτυπάμε να γίνουν όλα σαν κρέμα.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι. τη ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ, και την σοκολάτα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τις θηκούλες κατά τα 3/4 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 20-25 λεπτά. Θεωρείται ψημένο όταν στο άγγιγμα στην κορρφή του επαναφέρεται.

Tips:
Δοκιμάστε να φτιάξετε απλό γλάσσο ζάχαρης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής  για λίγη έξτρα διακόσμηση, αν και ταπεινή μου γνώμη είναι υπέροχο ως έχει!!!!

Καλή Επιτυχία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ θερμά, warm comments warm the heart xxx!