Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Εύκολα Τυροπιτάκια

Καλησπέρα σας

Δρόσισε για τα καλά, βρέχει και μαζευόμαστε πιο πολύ στην κουζίνα. 'Ετσι εχτές το βράδυ με την βοήθεια των "μικρών" βοηθών μου φτιάξαμε τυροπιτάκια με φύλλο κουρού. Η συνταγή πολύ απλή και πεντανόστιμη.



Υλικά
Για την Ζύμη
1/2 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα λάδι
3 κούπες αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι αλάτι
1 κροκάδι
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

Για την Γέμιση

1 αυγό και το ασπράδι που περίσσεψε απ'τη ζύμη
2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι
1 κροκάδι ανακατεμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα να σχηματιστούν τρίμματα. Ρίχνουμε το κροκάδι και το γιαούρτι να ενσωματωθούν καλά. Ζυμώνουμε ελαφρά σε ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπωλ. Πλάθουμε σε μπάλα την ζύμη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα σε μεμβράνη.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε φυλλαράκια με διάμετρο 10 εκ. Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε 1 κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε στα δύο. Πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας καλά να κολλήσουν. Στο στάδιο αυτό μπορούν να φυλαχτούν και στην κατάψυξη. Αφού αλέιψουμε με το αραιωμένο κροκάδι αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180C.  Με την ίδια ζύμη μπορείτε να γεμίσετε και με λουκάνικα μίνι Φρανκφούρτης ή μίγμα μπέικον και μανιτάρι, κ.α.

Η Συνταγή είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου αλλά αρκετά "πειραγμένη".

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ θερμά, warm comments warm the heart xxx!