Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Coptic Stitch Scetch Book

Καλημέρα!!!!

Μπήκε για τα καλά η Άνοιξη και μαζί της οι ιώσεις και οι αλλεργίες!!! Δεν μπορούσα όμως να κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισα να εξασκίσω λίγο την βιβλιοδεσία με την μέθοδο των Κοπτών, Coptic Bookbinding, έπιασα χάρακα και μολύβι, αγόρασα ένα μπλοκ ακουαρέλας Α3 και με 3 φύλλα χαρτί scrapbooking, η βελόνα και η κερωμένη μου κλωστούλα άρχισαν δουλειά!
Η πρώτη μου δουλειά ήταν να χωρίσω από το μπλοκ της ακουαρέλας ένα ένα τα φύλλα, να τα διπλώσω στη μέση και με το κόκκαλο βιβλιοδεσίας να κάνω την τσάκιση όσο πιο καλά μπορούσα. Επειτα χώρισα το χοντρό χαρτόνι του πίσω μέρους του μπλοκ στα δύο. Ηθελα να το χρησιμοποιήσω για το εξώφυλλο του βιβλίου. Σημάδεψα όλα τα signatures (διπλωμένα χαρτιά) προσεχτικά, χωρίς να αλλάξω την σειρά τους, με απόσταση 3 εκ. από κάθε άκρη, μετά υπολόγισα 2 εκ. προς τα μέσα και άλλα 7 εκ. προς τα μέσα από την προηγούμενη τρύπα. Με αυτόν τον τρόπο σημαδεψα τα στοιβαγμενα μου διπλωμένα χαρτια για να μπορεσω να τα τρυπησω σε ίσες αποστασεις. Κατοπιν το ιδιο εκανα και με τα καλύμματα του βιβλίου μου, ανοίγοντας με το cropadile με την μικρή τρύπα επάνω στα σημάδια τρυπίτσες. Υπολόγισα περίππου την κλωστή μου 8 φορές το ύψος του βιβλίου μου και ξεκίνησα να ράβω με ότι θυμόμουνα από το υπέροχο μάθημα της Μυρτώς και το tutorial του Sea Lemon στο Youtube. Tο μόνο που έκανα διαφορετικά ήταν να ντύσω με χαρτί τα εξώφυλλα του βιβλίου.

Αφού στέγνωσε το κάλυμμα το περνάω με mat medium για να το αδιαβροχοποιήσω.






Ετοιμο για να υποδεχτεί μελλοντικές μουντζούρες έμπνευσης!!!!

Μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε το αντίστοιχο βιβλιαράκι και με άλλους τύπους χαρτιών, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω με σελιδούλες εκτυπωμένες, αν και το μεγεθος από τον Α4 εκτυπωτη μου θα είναι σαφώσς μικρότερο! 

Να περνάτε πάντα καλά και δημιουργικά!

Φιλιά

Ειρήνη

2 σχόλια:

  1. Ειρήνη μολις σε βρήκα!!!υπέροχα πραγματα φτιάχνεις!!μπράβο!!παω βόλτα στο μπλογκ σου και θα τα ξαναπούμε!!!
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ θερμά, warm comments warm the heart xxx!